Wedstrijdverslag Wodanseck 1 – Prins Bernhard 1

Geschreven door Prins Bernhard

Op 28 september 2020
"

Lees meer

Prins Bernhard speelde afgelopen zaterdag in Wolfheze tegen Wodanseck. De ploeg uit Uddel ging voortvarend van start en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Bart Schouten op een prima voorzet van Sven Schouten. Laatstgenoemde leek in de 25ste minuut zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te gaan zetten, maar werd in het strafschopgebied onreglementair tegen de vlakte gewerkt. Scheidsrechter Peitsman kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Arjen Koetsier schoot zijn ploeg vanaf elf meter alsnog op een 0-2 voorsprong.

In de 34ste minuut scoorde Prins Bernhard weer. Ditmaal was het Niels Bronkhorst, die op volle snelheid zijn directe tegenstander omspeelde en zichzelf in kansrijke scoringspositie bracht. Hij bleef zelfzuchtig en liet Wodanseck goalie Maarten Davidse kansloos. Twee minuten later scoorde Julian Hop op aangeven van Sven Schouten, maar deze werd afgekeurd vanwege terecht buitenspel.

Vanaf dat moment verslapten de Uddelnaren. Er ontstonden ruimtes tussen de linies en Wodanseck maakte daar dankbaar gebruik van. Dit leidde ook tot een aantal kansen voor de thuisploeg. Doelman Sytse Bronkhorst moest flink aan de bak en had een aantal prima reddingen. Toch wist Wodanseck iets terug te doen voor de rust. Uit een aangesneden voorzet kopte de geheel vrijstaande aanvaller Sjonnie van de Ham de bal snoeihard binnen. Ruststand 1-3.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. Wodanseck begon erin te geloven dat er nog meer te behalen viel. Vooral ook doordat Prins Bernhard de voorsprong vergat te vergroten. Julian Hop en Bart Schouten misten beiden een enorme kans.

Wodanseck gaf de strijd niet op en kwam door sterkhouder Thom van Dijk terug in wedstrijd. Een kwartier voor tijd scoorde hij de 2-3. Diezelfde scoorde in de 88ste minuut ook nog bijna de gelijkmaker uit een vrije trap die door Sytse Bronkhorst uit de bovenhoek werd geranseld. Gelukkig bleef het daarbij en gezien het spelbeeld was het een terechte overwinning voor de Uddelnaren.

Opstelling: Sytse Bronkhorst, Jan Bronkhorst, Arjen Koetsier, Dennis Bronkhorst, Jari van den Hoek, Freek Ruitenberg, Ron van den Bosch, Bart Schouten, Sven Schouten (Anton Davelaar), Julian Hop (Gert Schouten), Niels Bronkhorst (Aart van de Kuilen).

Volgende week ontmoet Prins Bernhard titelkandidaat Fortissimo in eigen huis. De ploeg uit Ede boekte twee ruime overwinningen tegen respectievelijk vv Ede/Victoria en De Veluwse Boys. De wedstrijd op Sportpark De Zandsteeg begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Erik Blokker uit Harderwijk.