Wedstrijdverslag Prins Bernhard 1 – V.V. Barneveld 1

Prins Bernhard sluit 2019 af in mineur. Onder erbarmelijke weersomstandigheden op ”Sportpark De Zandsteeg” is Prins Bernhard er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de laatste wedstrijd van dit jaar winnend af te sluiten. Tegen V.V. Barneveld ging het na een 0-3 ruststand en een 3-3 stand net voor tijd, alsnog met 3-4 onderuit. Beide ploegen […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 16 december 2019
"

Lees meer

Prins Bernhard sluit 2019 af in mineur.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden op ”Sportpark De Zandsteeg” is Prins Bernhard er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de laatste wedstrijd van dit jaar winnend af te sluiten. Tegen V.V. Barneveld ging het na een 0-3 ruststand en een 3-3 stand net voor tijd, alsnog met 3-4 onderuit.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd. Het waren de Barnevelders, die optimaal gebruik maakten van de onzekerheden bij de oranjehemden en trokken de wedstrijd al in een vroeg stadium naar zich toe. In de 7e minuut schoot Adem Sanli zijn ploeg met een fraai doelpunt op een 0-1 voorsprong.

Prins Bernhard was zeer slordig in de opbouw. Onzuivere passing leed tot veelvuldig balverlies. De Barnevelders bleven gevaarlijk in de omschakeling en kwamen in de 21e minuut op een 0-2 voorsprong. Mark van Asselt wist in eerste instantie deze bal nog net te keren voor de doellijn, maar in de rebound ging de bal via verdediger Martijn Koetsier alsnog binnen.

Even daarna was Prins Bernhard dichtbij de aansluitingstreffer. Ron van den Bosch speelde zich knap vrij en leek te gaan scoren. Zijn schot kon door de Barneveldse verdediging maar net geblokt worden. Uit de daaropvolgende counter was het opnieuw de vrijgelaten Fabian van Esch die de 0-3 op het scorebord bracht. 

De ploeg van coach Gerwin Dekker verzuimde de voorsprong te vergroten. Bijna niet te missen kansen werden om zeep geholpen en bij Prins Bernhard leek men de handdoek al in de ring te hebben gegooid.

In de tweede helft kreeg Prins Bernhard wat meer grip op het spel. De tegenstander liet Prins Bernhard het spel maken en bleef loeren op de counter. Echte kansen kregen de Uddelnaren niet.

Trainer Ferdinand van de Lang bracht met nog iets meer dan een kwartwedstrijd te spelen twee andere aanvallers onder het motto ‘alles of niets’. Vanuit de achterste linie werd er eentje doorgeschoven om zo meer druk zetten op de verdediging van de Barnevelders. Dit resulteerde in wat kleine kansen.

In de 68e minuut brak Aart van de Kuilen de ban voor de Uddelnaren. Met een afstandsschot van zo’n 25 meter in de verre bovenhoek verschalkte hij doelman Bart de Bont, die even daarvoor al een paar keer reddend in actie moest komen.

Bij Prins Bernhard realiseerde men zich dat er meer mogelijk zou moeten zijn en dat bleek, want in de 77e minuut scoort Prins Bernhard opnieuw. Invaller Laurens Wajer werd ingespeeld, die vervolgens de bal prima terug legde op de mee opgekomen vleugelverdediger Jari van den Hoek, die onberispelijk de bal tussen de palen schoot en zo het verschil verkleinde naar 2-3.

In de 84e minuut werd invaller Michel Bronkhorst de diepte ingestuurd, die vervolgens zijn tegenstander omspeelde en de bal vanaf de achterlijn voortrok op de vrijstaande Laurens Wajer, die op zijn beurt de gelijkmaker aantekende.

Met nog 5 minuten te gaan zette Prins Bernhard alles op alles om ook nog de winnende treffer te forceren. Dit lukte ook bijna. Doelman Bart de Bont hield zijn ploeg op de been met een prima redding. Dick van Rhee wist ook nog bijna te scoren, maar zijn bal kwam in het zijnet.

In de slotminuut bracht Coen Fieret van VV Barneveld aan alle illusies van de Uddelnaren een eind en bracht hiermee de eindstand op 3-4, wat gezien de gehele wedstrijd ook terecht was.  

Opstelling Prins Bernhard:
Mark van Asselt – Niels Bronkhorst – Arjen Koetsier – Martijn Koetsier – Jari van den Hoek – Aart van de Kuilen – Ron van den Bosch – Freek Ruitenberg – Dick van Rhee – Gert Schouten – Bart Schouten

Wissels:
Anton Davelaar – Laurens Wajer – Michel Bronkhorst – Dennis Bronkhorst – Bart van Rees – Remco Schouten – Sytse Bronkhorst

Prins Bernhard 1 – V.V. Barneveld 1 (3-4)
7′ Adem Sanli
21′ Fabian van Esch
31′ Fabian van Esch
68′ Aart van de Kuilen
77′ Jari van den Hoek
84′ Laurens Wajer
90′ Coen Fieret

In de korte winterstop die nu volgt zullen een aantal oefenwedstrijden worden gespeeld. Op 25 januari zal de competitie worden hervat met een thuiswedstrijd tegen SDS ’55. Daarover later meer.