Wedstrijdverslag Prins Bernhard 1 – SDS ’55 1

Prins Bernhard sluit eerste competitiehelft af met verlies. Afgelopen zaterdag is Prins Bernhard er niet in geslaagd om te stunten tegen titelkandidaat SDS ’55 uit Wekerom. Na een 0-1 ruststand kwam Prins Bernhard nog wel verdiend op gelijke hoogte, maar uiteindelijk trokken de Wekerommers aan het langste eind. Eindstand 1-4. Vanaf het beginsignaal probeerde SDS […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 27 januari 2020
"

Lees meer

Prins Bernhard sluit eerste competitiehelft af met verlies.

Afgelopen zaterdag is Prins Bernhard er niet in geslaagd om te stunten tegen titelkandidaat SDS ’55 uit Wekerom. Na een 0-1 ruststand kwam Prins Bernhard nog wel verdiend op gelijke hoogte, maar uiteindelijk trokken de Wekerommers aan het langste eind. Eindstand 1-4.

Vanaf het beginsignaal probeerde SDS ’55 het spel te dicteren wat hen ook lukte. Na 3 minuten leverde dat al grote kans op. Linkerspits Lennart Ploeg bracht de bal met een prachte voorzet bij zijn mede aanvallers, maar gelukkig kon doelman Mark van Asselt een snelle achterstand voorkomen.

Prins Bernhard werd daarna brutaler en liet aanvallend ook meer zien. SDS ’55 bleef wel de betere ploeg en wachten geduldig af om op het juiste moment toe te slaan. Met name de kartrekkers Lennart Ploeg en Jos van Roekel bemoeiden zich met vrijwel met iedere aanval.

In de 26e minuut komt SDS ’55 op een 0-1 voorsprong door Lennart Ploeg na een inschattingsfout in de defensie van de oranjehemden. Helaas was dat net op het moment dat Prins Bernhard beter in haar spel kwam.

Toch bleven de Uddelnaren erin geloven om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Vanuit de opbouw van achteruit werden Dick van Rhee en Freek Ruitenberg veelvuldig aangespeeld die vervolgens een paar gevaarlijke aanvallen konden opzetten en wat ook kansen opleverde. Zo was het Niels Bronkhorst die één op één kwam te staan met SDS ’55 doelman Michael Mulder die hem onreglementair ten val bracht, maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

Na de theepauze verscheen Prins Bernhard met dezelfde elf spelers binnen de lijnen en bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Dick van Rhee werd in de 51e minuut aangespeeld op de linkerflank. Dick omspeelde hierbij een aantal verdedigers van SDS ’55 en wist net voor de achterlijn met de bal aan de voet het zestienmetergebied in te dringen waarbij hij ten val werd gebracht. In de val wist hij toch nog op fraaie wijze de bal bij Gert Schouten te bedienen die de verdiende gelijkmaker aantekende.

Vier minuten leken de oranjehemden voor een verassing te gaan zorgen en waren dichtbij een tweede treffer, maar helaas zag Freek Ruitenberg zijn kans verloren gaan. SDS ’55 bleef geduldig afwachten tijdens deze sterke fase van de Uddelnaren. Daarna sloop de onrust in de ploeg van Ferdinand van de Lang.

Dit geduld werd dan ook beloond in 57e minuut toen door knullig balverlies SDS ’55 kon counteren en Lennart Ploeg in stelling kon brengen om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren en zo de Wekerommers op een 1-2 voorsprong zette.  

Tien minuten later werd in een soortgelijke aanval wederom gescoord voor de Wekerommers die daarvoor al verzuimden de voorsprong uit te bouwen. Ditmaal was het uitblinker Jos van Roekel die de 1-3 aantekende en zo de drie punten veiligstelden.

Toch gaf Prins Bernhard zich nog niet gewonnen en bleef strijden om nog wat te gaan forceren. Dit lukte ook bijna toen Niels Bronkhorst over rechterkant kon doorbreken die vervolgens verwoestend uithaalde en zijn schot via de doellat over zag gaan.

In blessuretijd mocht SDS ’55 nog vrij trap nemen. Deze werd door Jos van Roekel binnengeschoten en zo eindige de wedstrijd in 1-4. Uiteindelijk een verdiende overwinning van de ploeg uit Wekerom, maar eigenlijk past de uitslag niet bij deze wedstrijd.

Opstelling Prins Bernhard:
Mark van Asselt – Ron van den Bosch – Dennis Bronkhorst – Martijn Koetsier – Jari van den Hoek – Aart van de Kuilen – Niels Bronkhorst – Anton Davelaar – Freek Ruitenberg – Dick van Rhee – Gert Schouten

Wissels:
Bart van Rees – Bart Schouten – Jan Bronkhorst

Prins Bernhard 1 – SDS ’55 1 (1-4)
26′ Lennart Ploeg
51′ Gert Schouten
57′ Lennart Ploeg
68′ Jos van Roekel
90′ Jos van Roekel

Hiermee zit de eerste helft van de competitie erop en begint volgende week de tweede helft. Prins Bernhard gaat dan op bezoek in Deventer bij FC RDC. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen werd door Uddelnaren met 3-1 gewonnen. De wedstrijd op Sportcomplex Borgele begint om 15:00 uur onder leiding van scheidsrechter Gert Hiemstra uit Lemelerveld.