Wedstrijdverslag Harfsen 1 – Prins Bernhard 1

Prins Bernhard niet opgewassen tegen sterk Harfsen. Prins Bernhard moest het zaterdag opnemen tegen Harfsen, die vorig seizoen ternauwernood de promotie miste naar de derde klasse. Na 90 minuten voetballen is gebleken dat de Uddelnaren weinig hadden in te brengen tegen het sterke collectieve spel van de Harfsenaren en gingen met 4-0 ten onder. Om […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 11 december 2019
"

Lees meer

Prins Bernhard niet opgewassen tegen sterk Harfsen.

Prins Bernhard moest het zaterdag opnemen tegen Harfsen, die vorig seizoen ternauwernood de promotie miste naar de derde klasse. Na 90 minuten voetballen is gebleken dat de Uddelnaren weinig hadden in te brengen tegen het sterke collectieve spel van de Harfsenaren en gingen met 4-0 ten onder.

Om 14:30 uur klonk het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Niek Ruiter. Beide ploegen kozen de aanval en in het eerste kwartier golfde het spel op en neer waar Harfsen al wel het betere van het spel had.

Naarmate de wedstrijd vorderde, verbeterde Harfsen het spel en dicteerde de wedstrijd. De eerste kans kwam via een scherp uitgevoerde counter van de Harfsenaren, maar miste doel. Even daarna werd de druk op de jonge verdedigers van de oranjehemden alsmaar groter, wat deels te maken had met gebrek aan ervaring en slordig balverlies in de voorhoede. Een aantal gevaarlijke hoekschoppen volgden, maar troffen geen doel.

In de 31e minuut komt Harfsen op een terechte 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ruben Wassink. Een paar minuten later werd buitenspeler Chiel Jimmink de diepte ingestuurd. Zijn voorzet die daar opvolgde werd opeens vol op de slof genomen door zijn broer Luc en ging snoeihard over het doel van Mark van Asselt.

Daarna leek Prins Bernhard wat onder de druk uit te kunnen voetballen. In de 38e minuut probeerde Aart van de Kuilen met een verrassend schot de bal tussen de palen te krijgen, maar ondanks een lastige stuit in het doelgebied wist doelman Joost Veeneman deze vrij gemakkelijk te keren.

Vlak voor rust komt Harfsen op een 2-0 voorsprong. Luc Valkeman verraste doelman van Asselt met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Na de rust komt trainer Ferdinand van Lang met een wijziging in zijn ploeg. Anton Davelaar bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger Dick van Rhee werd ingebracht voor meer aanvallende impulsen.

De ambities werden echter snel de kop ingedrukt. Aanvallende middenvelder Jochem Leunk kreeg zomaar de vrije doortocht richting het doel van Mark van Asselt. Leunk was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Chiel Jimmink, die in vrije positie de 3-0 binnenschoot.

Harfsen kon daarna vrij gemakkelijk de wedstrijd controleren, ondanks dat Prins Bernhard aanvallend meer liet zien dan voor de rust. Bart van Rees en Arjen Koetsier werden nog ingebracht voor Niels en Dennis Bronkhorst. Echter tot een eretreffer kwam het niet.

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Ruben Wassink, die een afgemeten voorzet van Chiel Jimmink vol op de pantoffel nam en doelman Mark van Asselt kansloos liet. Eindstand 4-0.

Opstelling Prins Bernhard:
Mark van Asselt – Niels Bronkhorst – Dennis Bronkhorst – Martijn Koetsier – Jari van den Hoek – Aart van de Kuilen – Ron van den Bosch – Anton Davelaar – Freek Ruitenberg – Gert Schouten – Laurens Wajer

Wissels:
Bart van Rees – Dick van Rhee – Arjen Koetsier

Harfsen 1 – Prins Bernhard 1 (4-0)
31′ Ruben Wassink
45′ Luc Valkeman
54′ Chiel Jimmink
70′ Ruben Wassink

Een terechte nederlaag waar verder niets op af te dingen valt. Met nog een wedstrijd te gaan voor de winterstop mogen we concluderen dat er te veel wisselvalligheden zijn in deze jonge ambitieuze hardwerkende groep. Mocht Prins Bernhard er zaterdag in slagen om van Barneveld te winnen, dan heeft het vier keer verloren, vier keer gelijk gespeeld en vier keer gewonnen.

VV Barneveld is de oudste voetbalvereniging in Barneveld, in 1936 ontstaan na de fusie tussen de voetbalvereniging “‘Schaffelaar'” en “‘VVOP'”. De club speelde in het verleden voornamelijk op zondag. De wedstrijden werden op verschillende velden gespeeld. Een van de eerste velden was bij Café “Huppelschoten”, later werden de wedstrijden voornamelijk gespeeld op de velden bij ” ’t Oost” en “de Hessenweg”. In 1982 werd het huidige complex (” ’t Nieuwe Oost”) betrokken.

Naast de zondag afdeling werd in 1967 ook een zaterdagafdeling opgericht. Vanaf dat moment kreeg VV Barneveld twee selectie-elftallen, ‘Zaterdag 1’ en ‘Zondag 1’. Zowel de zaterdag als zondag selectie hebben op hun hoogtepunt in de Derde klasse KNVB gespeeld. Sinds het seizoen 2009/10 komt de VV Barneveld uit met alleen een zaterdag selectie-elftal.

Zoals gezegd, zaterdag wacht Barneveld, die afgelopen zaterdag met 5-1 onderuit gingen bij koploper Fortissimo. De wedstrijd op “Sportpark De Zandsteeg” begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Hans Pekaar uit Kampen.