vv Elspeet wint het ‘Blanke Schot Futsal Tournament 2019’

Vrijdag en zaterdag 27 en 28 december vond het ‘Het Blanke Schot Futsal Tournament 2019’ in Uddel plaats. De organisatie was in handen van sv Prins Bernhard die uiteraard ook deelnemer was. Andere deelnemers waren VV Barneveld, vv Elspeet, sv Harskamp, vv Hulshorst, vv Stroe, vv De Veluwse Boys, Vierhouten ‘82. De acht clubs speelden […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 7 januari 2020
"

Lees meer

Vrijdag en zaterdag 27 en 28 december vond het ‘Het Blanke Schot Futsal Tournament 2019’ in Uddel plaats. De organisatie was in handen van sv Prins Bernhard die uiteraard ook deelnemer was. Andere deelnemers waren VV Barneveld, vv Elspeet, sv Harskamp, vv Hulshorst, vv Stroe, vv De Veluwse Boys, Vierhouten ‘82.

De acht clubs speelden vrijdagavond in 2 poules hun wedstrijden. De beste twee van de poule gingen door naar de winnaarspoule en de nummers 3 en 4 naar de verliezerspoule.

Eindstand Poule A:

 1. vv Elspeet
 2. VV Barneveld
 3. Vierhouten ‘82
 4. sv Harskamp

Eindstand Poule B:

 1. sv Prins Bernhard
 2. vv Stroe
 3. vv De Veluwse Boys
 4. vv Hulshorst

Op zaterdagmiddag zijn de knock-out wedstrijden gespeeld. In de verliezerspoule won Vierhouten’82 met 2-0 van De Veluwse Boys en vv Hulshorst won met 3-0 van sv Harskamp. sv Harskamp en vv De Veluwse Boys speelden daarna om de 7e en 8e plaats. Deze werd gewonnen door de Garderenen met 2-1. Vierhouten ’82 en vv Hulshorst mochten het tegen elkaar opnemen voor plaats 5 en 6. vv Hulshorst won deze met 4-1.

In de winnaarspoule steeg de spanning ten top. vv Elspeet moest het opnemen tegen sv Prins Bernhard en wonnen met 3-2. De eerste finalist was dus vv Elspeet. In de volgende wedstrijd won vv Stroe met dezelfde cijfers van vv Barneveld. sv Prins Bernhard en VV Barneveld  mochten daarna strijden om de 3e en 4e plaats. Die wedstrijd eindige in 1-1. Strafschoppen moesten er aan te pas komen om een uiteindelijke winnaar te hebben. VV Barneveld deed dit beter dan de Uddelnaren.De finale ging tussen vv Stroe en vv Elspeet. Al snel bleek dat vv Elspeet te sterk was voor vv Stroe en wonnen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 5-0.

Eindstand:

 1. vv Elspeet
 2. vv Stroe
 3. VV Barneveld
 4. sv Prins Bernhard
 5. vv Hulshorst
 6. Vierhouten ‘82
 7. vv De Veluwse Boys
 8. sv Harskamp

De organisatie kan terugzien op een zeer gezellig, geslaagd en vooral sportief toernooi. Zij hebben veel positieve reacties ontvangen van de aanwezige toeschouwers en van de deelnemers. Uiteraard geeft de organisatie toe dat er nog veel verbeterpunten zijn, maar ook dat wordt positief ontvangen. Er zal daarom binnenkort ook een evaluatie plaatsvinden. Daar zullen de deelnemende teams ook bij betrokken worden.

Na afloop was het nog lang gezellig en er werd volop genoten van de live band “Woodworks”, die allerlei nummers ten gehore brachten.

Namens sv Prins Bernhard willen wij de organisatie, arbitrage, sponsoren, deelnemers en toeschouwers bedanken voor hun inbreng. Een speciale dank gaat uit naar de beheerder van Het Blanke Schot, die samen met haar personeel op beide dagen alle aanwezigen voortreffelijk verzorgd heeft.