Voetbalkamp 2017

Dag 1 Ruim 50 spelers van de kabouters, JO9, JO11, JO13 en JO15 kwamen maandag 1 mei naar een natte Zandsteeg. De tenten en bedjes stonden klaar en iedereen zocht zijn of haar slaapplekje voor de komende drie dagen op. Buiten stond er een grote stormbaan met een glijbaan en binnen waren er door de […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 4 mei 2017
"

Lees meer

Dag 1

Ruim 50 spelers van de kabouters, JO9, JO11, JO13 en JO15 kwamen maandag 1 mei naar een natte Zandsteeg. De tenten en bedjes stonden klaar en iedereen zocht zijn of haar slaapplekje voor de komende drie dagen op. Buiten stond er een grote stormbaan met een glijbaan en binnen waren er door de voorspelde weersverwachting een aantal activiteiten te doen (darts, tafeltennis en sjoelen), zodat iedereen zich ook bij hevige regenval zou kunnen vermaken. Door de oudere deelnemers van het kamp werden er bij deze activiteiten spontaan toernooitjes opgezet, wat resulteerde in fanatieke wedstrijdjes darts, sjoelen en tafeltennis tussen jong en oud. Prachtig om te zien.

’s Middags werden er spelletjes als skilatlopen, duozaklopen en superjenga gedaan en werd er 100 meter gesprint en 1 kilometer hardgelopen. ’s Avonds werd er patat gegeten met daarbij een kroket of frikandel, gebakken door kampkok en kampvader Eric. Na het eten vertrok de jongere jeugd naar sporthal De Schier om daar een toernooitje te voetballen. Bij terugkomst was er voor hen een film en ondertussen was ook de oudere jeugd vertrokken voor een toernooitje in de zaal. Tussendoor moesten er nog een aantal kinderen via het raam uit de kleedkamer worden gered, omdat de deurklink het begeven had. Toen de film ten eine was en de oudere jeugd terug was van de zaal, was daar de activiteit waar al de hele dag naar uit was gekeken. Een FIFA-toernooitje. Om 23.00 uur werd er een gezellig vuur gemaakt voor de kantine, werden de tv’s en playstations klaargezet en werden er per team poules afgewerkt. Twee spelers tegen elkaar, 4 wedstrijdjes tegelijk naast elkaar en daarachter het fanatieke publiek wat een mooie beleving opleverde. Tot in de vroege uurtjes van de dinsdag werd er bij het vuur gezeten en ging het er fanatiek aan toe mt FIFA, ook van de rest van de activiteiten in de kantine werd nog de hele nacht gebruik gemaakt. Rond een uur of 5 gingen de laatste naar hun tent en kon de leiding naar bed en gingen de lichten uit.

Dag 2

Na een kort nachtje slapen werd er in de kantine opgeruimd, schoongemaakt en werd alles klaargezet voor het ontbijt. Langzaamaan kwam iedereen uit de tent en kon er rond 9 uur worden begonnen. Na het ontbijt ging iedereen zijn of haar gang en ging douchen, voetballen of werd in de regen de stormbaan beklommen. Rond half 12 vertrok JO13 en JO15 naar Bosbad Putten en even later vertrok de jongere jeugd naar Kidsplayground in Apeldoorn. Bij terugkomst stond er bami en nasi op het menu met satéstokjes en kroepoek. ’s Avonds werd er een grote partij gespeeld en kon in de kantine de halve finale van de Champions League worden gekeken. Het bosspel dat hierna gepland stond, kon door de regen niet doorgaan terwijl alles hiervoor al was afgezet en was klaargemaakt. Jammer maar helaas. De playstations en tv’s werden weer klaargezet en met daarbij alle andere binnenactiviteiten was het toch weer gezellig en fanatiek druk in de kantine. Later werd het droog en kon er weer een vuur worden gemaakt. Behoorlijk vroeger dan de nacht ervoor werd het rustiger en rustiger in de tenten en in de kantine. Een enkeling hield het weer zo lang vol, wat ervoor zorgde dat het toch weer een uur of vijf was dat iedereen in zijn of haar tent lag. Gezegd moet worden dat er een aantal kabouters voor het eerst bleven slapen deze nacht en ze sliepen zeker niet als een van de eersten, super knap!

Dag 3

Deze dag staat zoals altijd in het teken van opruimen en moe zijn. En zo was het dit jaar niet anders. Na het opruimen van de tenten werd er buiten gevoetbald en werd er grote toernooien tafeltennis en sjoelen gespeeld. Rond 3 uur was het tijd om te barbecuen en werd er lekker gegeten. Het terrein werd nog een laatste keer opgeruimd, ballen werden verzameld en er werd een foto gemaakt met alle deelnemers die zal worden opgehangen in de kantine. Half 6 kwamen de ouders de kinderen ophalen en was voetbalkamp 2017 voorbij.

Ondanks het weer en het soms moeten omgooien van geplande activiteiten was het voor ons een geslaagd voetbalkamp, we hopen dat jullie dat ook vonden!

We willen via deze weg in de eerste plaatst alle kinderen, en verder alle ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen die dit kamp hebben mogelijk gemaakt bedanken!

Kijk op de Facebookpagina van ‘’Camping de Zandsteeg’’ voor de foto’s!

A.s zaterdag 6 mei zullen de tenten om 10.00 worden afgebroken. Hulp is welkom. Bedankt!

Groeten organisatie voetbalkamp 2017

Kevin van de Ridder
Laurens Wajer
Eric Vos
Kornel de Bruin
Bart van Rees
Arjen Koetsier