Trainers behalen diploma KNVB Juniorentrainer

UDDEL – Op 9 februari is bij sv Prins Bernhard in Uddel eindelijk de opleiding Juniorentrainer afgerond na twee keer te zijn onderbroken geweest vanwege COVID-19. Cursisten uit de regio en ook docent Norbert Koelewijn (KNVB) hebben de moed erin gehouden deze toch tot een goed einde te brengen. De volgende personen zijn daarin geslaagd:Bartil […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 10 februari 2022
"

Lees meer

UDDEL – Op 9 februari is bij sv Prins Bernhard in Uddel eindelijk de opleiding Juniorentrainer afgerond na twee keer te zijn onderbroken geweest vanwege COVID-19. Cursisten uit de regio en ook docent Norbert Koelewijn (KNVB) hebben de moed erin gehouden deze toch tot een goed einde te brengen.

De volgende personen zijn daarin geslaagd:
Bartil van Kessel en Erik Meijer (SDS ’55), Margot Gijzen (sv Epe), Marlies Kints (ZVV ’56), Martijn Willemse (Batavia ’90), Mbonga Kunga (SDC Putten), Sander van den Bosch (vv Stroe), Sarah van der Kleij (FC Horst), Tim van Limburg (WZC Wapenveld), Tom van de Kolk (vv Elspeet) en Walter Koetsier (Prins Bernhard)

Over Juniorentrainer:
De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod zijn gekomen:

  • De rollen en taken van een trainer-coach;
  • Het geven van trainingen aan Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • Het begeleiden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
  • De vier gouden trainingsprincipes;
  • De wedstrijdvorm 11 tegen 11.

Namens sv Prins Bernhard willen wij alle deelnemers feliciteren en docent Norbert Koelewijn bedanken voor zijn enthousiaste inzet.

Laurens Wajer & Peter Schouten
Voetbalzaken sv Prins Bernhard