Samenwerking Jeugdvoetbal sv Prins Bernhard en vv De Veluwse Boys

Om de toekomst van onze jeugdafdeling zeker te stellen zijn wij trots te kunnen melden dat we een structurele samenwerking met onze buren in Garderen zijn aangegaan. De eigen identiteit van sv Prins Bernhard blijft daarbij van groot belang met een samenwerking waar dit noodzakelijk is om alle jeugdspelers in een passend team te kunnen […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 24 juni 2020
"

Lees meer

Om de toekomst van onze jeugdafdeling zeker te stellen zijn wij trots te kunnen melden dat we een structurele samenwerking met onze buren in Garderen zijn aangegaan. De eigen identiteit van sv Prins Bernhard blijft daarbij van groot belang met een samenwerking waar dit noodzakelijk is om alle jeugdspelers in een passend team te kunnen laten voetballen.

De daling van het aantal jeugdspelers is helaas al jaren zichtbaar. Voor het komende seizoen zagen wij ernstige tekorten aankomen voor een aantal jeugdteams. Om dit probleem op te lossen hebben we begin dit jaar een werkgroep opgezet. Hierbij zijn verschillende alternatieven bekeken. De Veluwse Boys is een club die op veel vlakken bij ons past. Ook kampten zij met dezelfde teruglopende aantallen en dat maakt dat je elkaar nodig hebt. De samenwerking is bijzonder goed geweest over de afgelopen maanden en we zijn zeer blij dat we vorige week onze plannen voor het komende seizoen hebben kunnen presenteren op een informatieavond voor spelers en ouders.

De belangrijkste punten : De samenwerking betreft voor het aankomende jaar de teams JO13 en JO17. Deze beide teams bestaan dan uit een mix van jeugdspelers vanuit beide clubs. De ene helft van het seizoen worden de wedstrijden bij Prins Bernhard gespeeld en vervolgens de andere helft van het seizoen bij De Veluwse Boys. De trainingen vinden de ene week in Uddel plaats en de andere week in Garderen.

De samenwerking wordt ook zeker toegejuicht door de KNVB. Zij zijn blij met clubs die initiatief tonen om de jeugdafdelingen op orde te houden. Binnen de clubs is de samenwerking positief ontvangen op de informatieavonden. De ernst en noodzaak is duidelijk en er wordt alles aan gedaan om de samenwerking tot een succes te maken.

Naast dit zeer positieve nieuws nog een paar belangrijke verdere punten: Wij hopen natuurlijk dat het lukt om de dalende trend van het aantal jeugdspelers om te draaien door zelf als club actief nieuwe leden te werven. Daarnaast hebben we blijvend aanvulling nodig van onze vrijwilligers in de begeleiding van onze teams en ondersteuning van andere activiteiten binnen onze mooie club. We willen onze spelers de beste faciliteiten blijven bieden en daarbij is de hulp van vrijwilligers onmisbaar.

Afsluitend wensen we iedereen een gezonde zomer toe en hopen op een goede en sportieve samenwerking en een mooi seizoen.

Bestuur sv Prins Bernhard