Prins Bernhard 1 – AGOVV 1

Slappe Apeldoorners op alle fronten afgetroefd in Uddel Prins Bernhard heeft AGOVV zaterdagmiddag een gevoelige draai om de oren gegeven. Aan de Zandsteeg in Uddel beten de Blauwen met liefst 3-0 in het zand. Een score die geenszins geflatteerd te noemen viel. Met name in de tweede helft overklaste de gretige thuisploeg de slappe Apeldoorners […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 15 september 2014
"

Lees meer

Slappe Apeldoorners op alle fronten afgetroefd in Uddel

Prins Bernhard heeft AGOVV zaterdagmiddag een gevoelige draai om de oren gegeven. Aan de Zandsteeg in Uddel beten de Blauwen met liefst 3-0 in het zand. Een score die geenszins geflatteerd te noemen viel. Met name in de tweede helft overklaste de gretige thuisploeg de slappe Apeldoorners volkomen. AGOVV werd op alle fronten afgetroefd.

Het duel begon bijzonder veelbelovend. Vanaf het eerste fluitsignaal waren er meteen al kansen over en weer. Wanneer de aanvallers van beide teams ietsjes scherper waren geweest in de nabijheid van de goals, had het na tien minuten zomaar 4-4 kunnen staan. Gaandeweg nam Prins Bernhard het heft stevig in handen. AGOVV gaf de oranjehemden daartoe alle gelegenheid en ruimte. De ploeg van trainer Fred van Zutphen voetbalde vanuit stilstand, hanteerde veel te veel de lange bal. De Apeldoornse middenvelders lieten veelvuldig hun man lopen, de verdedigers leken een snippermiddag te hebben genomen.

Na ruim een half uur bezorgde uitblinker Michel Bronkhorst de thuisploeg de dik verdiende voorsprong. Kort voor rust kwam AGOVV nog dicht bij de gelijkmaker, maar spatte een uithaal van Joey Bosz uiteen op de lat. Na tien minuten in de tweede helft was het einde oefening voor de gasten. Uit een corner van links kroop Dick van Rhee voor Blauwen-captain Roeland Linthorst en knikte ongehinderd de 2-0 binnen. De bij vlagen ongrijpbare Michel Bronkhorst, die op de rechtervleugel mocht doen wat hij wilde, legde de bal vanaf de achterlijn op een presenteerblaadje klaar voor mee opgekomen aanvalspartners. Invaller Sander Bleijenberg miste in eerste instantie, bij de tweede paal trof Van Rhee wel doel: 3-0. Niet voor de eerste keer op de middag stonden de AGOVV-verdedigers erbij en keken er naar.