Prins Bernhard JO13 voorjaarskampioen

Maandagavond is JO13 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie! Koploper Vios Vaassen was al uitgespeeld deze competitie en met een punt achterstand en een minder doelsaldo moest deze inhaalwedstrijd toch nog maar even gewonnen worden. Er moest hiervoor dan echter wel worden afgerekend met de nummer vier van de competitie Veluwse Boys. Dat zij deze derby […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 15 mei 2017
"

Lees meer

Maandagavond is JO13 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie! Koploper Vios Vaassen was al uitgespeeld deze competitie en met een punt achterstand en een minder doelsaldo moest deze inhaalwedstrijd toch nog maar even gewonnen worden. Er moest hiervoor dan echter wel worden afgerekend met de nummer vier van de competitie Veluwse Boys. Dat zij deze derby serieus namen en onze JO13 van het kampioenschap af wilde houden was vanaf het startsignaal van de wedstrijd te merken. Prins Bernhard leek zenuwachtig en al snel viel de 1-0 voor Veluwse Boys. Kansen kwamen er deze wedstrijd over en weer, maar goed keeperswerk en het missen van grote kansen zorgde ervoor dat deze wedstrijd een zenuwslopende thriller werd. Halverwege de eerste helft werd het nog 1-1 via een penalty, maar bij rust stond door een mooi afstandsschot toch 2-1 in het voordeel van Veluwse Boys op het scorebord. Beide teams zochten de kleedkamer op, waarna de wedstrijd op spannende wijze werd voortgezet.

De 2-2 werd gemaakt, werd terecht uitbundig gevierd en leek een bevrijding voor Prins Bernhard. Echter werd het door een foutje achterin toch al weer snel 3-2. Prins Bernhard kreeg kansjes maar het geloof leek langzaam weg te gaan. Het vele publiek langs de kant moedigde aan, maar ook het publiek had steeds minder het gevoel dat deze wedstrijd nog in het voordeel van Prins Bernhard zou eindigen. Toch gebeurde dat wat niemand zich meer had kunnen voorstellen. Door een schitterende steekpass kwam Prins Bernhard één op één met de keeper en dit zorgde ervoor dat met vijf minuten te spelen toch de 3-3 werd gemaakt. Alles op alles werd gezet om de laatste minuten het kampioenschap nog binnen te halen en ja, het gebeurde! Na weer een geweldige steekpass van linksbuiten naar de rechterkant werd de bal wederom keurig afgemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-4 uitslag en het kampioenschap.

Zwaarbevochten maar zeker een verdiend kampioenschap met vooral eerstejaars spelers die vorig jaar nog op een half veld speelden. Klasse!

Na de wedstrijd gingen spelers en begeleiding in een legertruck in een kampioenstocht vanaf Garderen naar en door Uddel. Op het voetbalveld werd het kampioenschap nog verder gevierd met een patatje en drinken.

We willen spelers en de trainer en leiders van JO13 feliciteren met het kampioenschap en al het publiek dat langs de kant voor een geweldige sfeer zorgde, bedanken!

Het jeugdbestuur

IMG-20170516-WA0000_resizedIMG-20170516-WA0004_resizedIMG-20170516-WA0007_resized