Prins Bernhard en titelkandidaat SEH in evenwicht

HEERDE – Prins Bernhard speelde op Sportpark “De Eeuwlanden” haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen titelkandidaat SEH. De oranjehemden vervulden haar sportieve plicht en maakten er een boeiende wedstrijd van. Eerder dit seizoen verraste het vriend en vijand door de andere titelkandidaat, EFC ’58 te verslaan. Bijna lukte het weer, echter wisten zij niet […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 29 mei 2022
"

Lees meer

HEERDE – Prins Bernhard speelde op Sportpark “De Eeuwlanden” haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen titelkandidaat SEH. De oranjehemden vervulden haar sportieve plicht en maakten er een boeiende wedstrijd van. Eerder dit seizoen verraste het vriend en vijand door de andere titelkandidaat, EFC ’58 te verslaan. Bijna lukte het weer, echter wisten zij niet te scoren, maar hielden wel knap de nul. De wedstrijd, die zeker niet vervelend was om naar te kijken, eindigde zoals het begon. 0-0.

Naar verwachting zocht SEH direct vanaf de aftrap de aanval. Dit was van korte duur. Prins Bernhard bleef vanaf het begin geduldig en geconcentreerd spelen en creëerden zelf de eerste grote kans van de wedstrijd. In de 8e minuut werd Dick van Rhee de diepte in gestuurd en stormde af op doelman Ties van Leeuwen, die zijn doel verkleinde en de bal van van Rhee met enige opluchting ruim langs zag gaan.

Daarna drong SEH weer aan, maar echt grote kansen kwamen er niet. Sytse Bronkhorst werd nog wel een keer op de proef gesteld door een harde pegel van Mark Zandvliet. Hij wist de bal ternauwernood te keren. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Joël Veldman en tikte de bal alsnog binnen, maar deed dit in buitenspelpositie. Deze treffer werd dan ook terecht afgekeurd. Prins Bernhard was gewaarschuwd. Nadat het al wat steken liet vallen in de defensie, had de ploeg een kort moment nodig om orde op zaken te stellen.

Daarna komen weer twee kansen voor Prins Bernhard. Eerst was het Ron van den Bosch die zich knap vrijspeelde, maar zag vervolgens zijn doelpoging net over het vijandelijke doel gaan. Daarna kreeg Bart Schouten nog een grote kans de score te openen, maar de in goede vorm verkerende doelman Ties van Leeuwen wist dit te voorkomen.

Bij aanvang van de tweede helft komt Laurens Wajer binnen de lijnen voor Anton Davelaar. Net als in de eerste helft zocht SEH weer direct de aanval. Het kreeg in korte tijd een aantal hoekschoppen te nemen wat echter geen gevaar opleverde. Daarna kreeg invaller Dion van Velsen nog wel een grote kans, maar ook zijn poging trof geen doel. Aan de andere kant moest doelman Ties van Leeuwen nog een keer in actie komen om een vrije schop van Ron van den Bosch te keren.

Prins Bernhard bleef rustig en geconcentreerd spelen. Bij SEH daarentegen werd het spel steeds onrustiger. Vooral toen langs de kant duidelijk was geworden dat concurrent Heerde in Wapenveld bij WZC op achterstand was gekomen en even later daar weer op gelijkte hoogte kwam. SEH-trainer Schuring bracht zijn laatste troeven binnen de lijnen en gooide alles op de aanval.

Ook bij Prins Bernhard werd er gewisseld. Freek Ruitenberg verliet het veld. Voor hem kwam Niels Bronkhorst, die op rechterflank kwam te spelen. Ron van den Bosch nam de rol van Ruitenberg over. SEH kreeg in de laatste tien minuten toch nog een aantal kansen, die ontstonden uit voorzetten die blind voor het doel gebracht werden, zonder dat er een voetballende gedachte achter zat. Zo kwam er vlak voor tijd een bal voor de voeten van Robert-Jan Hoek op aangeven van Christijan Vonderman. Doelman Sytse Bronkhorst was superieur en ranselde de bal uit zijn doel.

In de blessuretijd leek Prins Bernhard er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Niels Bronkhorst omspeelde op volle snelheid zijn directe tegenstander en schoot de bal hard en diagonaal in de verre bovenhoek. Weer was het doelman Ties van Leeuwen die er nog net met de vingertoppen bij kon en een tegengoal wist te voorkomen. Zo eindigde deze thriller in 0-0 met een hoofdrol voor beide doelmannen.

Volgende week zal de beslissing vallen wie de titel gaat pakken. SEH gaat op bezoek bij EFC ’58 in Ermelo. EFC ’58 heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. SEH zal dus moeten winnen wil het aanspraak maken op de titel en is dan afhankelijk van de uitslag bij de wedstrijd Heerde – De Veluwse Boys. Als SEH en Heerde beiden winnen gaat de titel naar Heerde, omdat het doelsaldo bepalend is bij een gelijk aantal punten.

Prins Bernhard sluit de competitie komende zaterdag af op sportpark ‘De Zandsteeg’ tegen EZC ’84 uit Epe. Beide ploegen hebben tot nu toe evenveel punten weten te behalen. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wim Weuring uit Zwolle. Aanvang 14:30 uur.