Prins Bernhard D1 kampioen 3e klasse

D1 ongeslagen kampioen 3e klasse! Zaterdag 21 november stond er voor de D1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Tot deze wedstrijd had de D1 alles nog gewonnen en met nog twee wedstrijden te gaan was 1 punt voldoende om kampioen te worden. Dit moest gaan gebeuren tegen DVS’33 D4. Deze tegenstander stond 6e op […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 21 november 2015
"

Lees meer

D1 ongeslagen kampioen 3e klasse!
Zaterdag 21 november stond er voor de D1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Tot deze wedstrijd had de D1 alles nog gewonnen en met nog twee wedstrijden te gaan was 1 punt voldoende om kampioen te worden. Dit moest gaan gebeuren tegen DVS’33 D4. Deze tegenstander stond 6e op de ranglijst, maar had toch aardige uitslagen neergezet. Zij wonnen onder andere van de nummer twee Lelystad. Het zou een pittige wedstrijd worden, werd vooraf aan de spelers  en speelsters verteld.
Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat DVS’33 inderdaad een aardig team had en het een hele lastige ochtend ging worden. Veel grote kansen waren er de eerste helft niet. Enkel kleine kansen en afstandsschoten van beide kanten. Deze werden echter keurig gepakt door keeper Lars. Duidelijk was dat de zenuwen aanwezig waren bij de spelers en speelsters van de D1. Ondanks de zenuwen en kleine kansjes was de ruststand 0-0.
De tweede helft een beter Prins Bernhard. Er werd geen kans meer weggegeven en er werden langzamerhand meer kansjes gecreeerd. Jochem had zijn visier niet op scherp deze ochtend en bleef hierdoor steken op 28 (!) doelpunten deze competitie. De wedstrijd bleef uiteindelijk 0-0 waardoor Prins Bernhard een puntje pakte en hierdoor kampioen is geworden. Blij dat een ieder was na het fluitsignaal toen de wedstrijd werd beeindigd. Vanuit de jeugdcommissie kregen alle spelers en de 5 (!) speelsters een mooie medaille uitgereikt. Na het douchen en te zijn opgewarmd zijn we weer naar Uddel gegaan in de kantine kreeg het gehele team + begeleiding een verdiend patatje met iets drinken.  Ook was er een heerlijke taart geregeld voor de kampioenen.
Gezegd mag worden dat de D1 een prima seizoen heeft gedraaid met 64 doelpunten voor en maar 10 doelpunten tegen. Keeper Lars heeft hier een belangrijk aandeel in gehad, maar het hele team heeft voor elkaar gewerkt en laten zien dat ze weten dat voetbal een teamsport is. Ze hebben het met zijn vijftienen gedaan en gaan zeker proberen het in de tweede seizoenshelft, in een zwaardere 3e klasse, weer goed te doen.
Spelers en speelsters van de D1, gefeliciteerd met het dikverdiende kampioenschap. Als trainer en leider zijn we trots op jullie!

In het fotoalbum zijn de foto’s van de kampioenswedstrijd te zien