Prins Bernhard 2 – Elspeet 3

Prins Bernhard 2 had er zin in! Na slechte resultaten in de eerste seizoenshelft was dit het ultieme moment voor de eerste driepunter dit seizoen. Echter een moeilijke middag lag in het verschiet voor de nummer laatst Prins Bernhard 2. Op bezoek bij de buren, die op de 5e plek stonden, gingen onze oranjehemden er […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 11 december 2018
"

Lees meer

Prins Bernhard 2 had er zin in! Na slechte resultaten in de eerste seizoenshelft was dit het ultieme moment voor de eerste driepunter dit seizoen. Echter een moeilijke middag lag in het verschiet voor de nummer laatst Prins Bernhard 2. Op bezoek bij de buren, die op de 5e plek stonden, gingen onze oranjehemden er gelijk fel op. Er werd vroeg druk gezet, maar dit resulteerde nog niet echt in uitgespeelde kansen. Vrij onverwacht en een beetje tegen de verhouding in kwam Elspeet uit een goed uitgespeelde aanval op voorsprong, 1 0.

Waar bij onze Uddelse leeuwen de laatste weken de kopjes vrij snel omlaag gingen gaven ze deze week niet op en vrij snel resulteerde dit in de 1 1. Op de achterlijn passeerde Jurrian van de Steeg twee verdedigers van Elspeet en met een afgemeten voorzet werd Mike ‘Magic’ Bronkhorst bereikt. Magic treuzelde iets te lang, maar wist uiteindelijk toch de Elspeetse keeper te verschalken, 1 1.

Het spel ging daarna op en neer en dat zorgde vanaf de kant voor een vermakelijke wedstrijd. Een terugspeelbal van Elspeet die in de handen werd gepakt door de keeper werd weggewuifd door de scheidsrechter. Vanuit de uittrap van de keeper viel Elspeet aan. Een crossbal van rechts naar links zorgde voor gevaar bij Prins Bernhard. Grensrechter Jarnik, vlagde voor buitenspel, maar ook dit werd weggewuifd door de scheidsrechter. De daaropvolgende aanval eindigde helaas voor Prins Bernhard in de 2 1 voorsprong voor Elspeet.

Prins Bernhard raakte niet van slag en ging vol door op de aanval. Thomas werd aangetikt op de rand van de 16 meter. De daaropvolgende vrije trap werd ingedraaid door Jurrian panklaar op het hoofd van Thomas. De verdediging van Elspeet stond niet op te letten en Thomas profiteerde met een rake kopbal in het hoekje, 2 -2.

In de tweede helft lag de controle bij Prins Bernhard, maar even leek het hetzelfde verhaal te worden als voorgaande weken. De bal viel op 5 meter van de goal voor de voeten van de Elspeetse aanvaller, maar door een sublieme redding van Evert van Ginkel bleef het 2 2.

Prins Bernhard bleef aandringen en jagen op de winnende treffer. Vlak voor tijd viel alsnog de winnende treffer. Na een wereldpass van Yonas lag het helemaal open en hiervan profiteerde opnieuw ‘Magic’ Mike. Met de 2 3 winst op Elspeet kan Prins Bernhard 2 weer omhoog kijken om weg te komen uit de onderste regionen.

Kortom, een mooie middag met een verdiend resultaat!

1 0 Elspeet

1 – 1 Mike Bronkhorst

2 – 1 Elspeet

2 – 2 Thomas van de Ridder

2 – 3 Mike Bronkhorst

1e helft: Evert van Ginkel; Jan Bronkhorst, Jorrit van der Linden, Aron Liefting, Klaas de Vries; Mike Bronkhorst, Thomas van de Ridder, Ewout Kok; Rutger Bronkhorst, Aart van de Kuilen, Jurrian van de Steeg.

2e helft: Evert van Ginkel; Jarnik van den Hardenberg, Jan Bronkhorst, Jorrit van der Linden, Klaas de Vries; Mike Bronkhorst, Thomas van de Ridder, Ewout Kok; Yonas Tekhlebran, Dennis Bronkhorst (50’ Robert Bleijenberg), Jurrian van de Steeg.

Wissels: Dennis Bronkhorst, Jarnik van den Hardenberg, Robert Bleijenberg, Yonas Tekhlebran