Prins Bernhard 1 – FC RDC 1

Komende zaterdag begint de competitie. Maar liefst 14 clubs gaan strijden in de 4e klasse C om de titel. Prins Bernhard ontvangt aankomende zaterdag FC RDC uit Deventer. FC RDC bestaat nog niet zo lang. Op 5 mei 1906 werd de Atletiek- en Voetbalvereniging Daventria opgericht. Na een bestaan van 95 jaar is voetbalvereniging Daventria […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 17 september 2019
"

Lees meer

Komende zaterdag begint de competitie. Maar liefst 14 clubs gaan strijden in de 4e klasse C om de titel. Prins Bernhard ontvangt aankomende zaterdag FC RDC uit Deventer.

FC RDC bestaat nog niet zo lang. Op 5 mei 1906 werd de Atletiek- en Voetbalvereniging Daventria opgericht. Na een bestaan van 95 jaar is voetbalvereniging Daventria per 1 juli 2001 gefuseerd met de Deventer voetbalvereniging RODA (Recht Op Doel Af), opgericht 12 januari 1914. De nieuwe naam werd met ingang van seizoen 2001/02 Roda Daventria Combinatie (RDC). In 2013 fuseerde de club met het op 7 april 1927 opgerichte C.S.V. De CJV’ers. De naam werd veranderd van Dvv RDC naar FC RDC, waarbij de ‘R’ staat voor RODA, de ‘D’ voor Daventria en de ‘C’ voor De CJV’ers. Met andere woorden: drie roemrijke voetbalverenigingen uit het Deventer voetbal zijn samengekomen om een net zo’n roemrijke toekomst mogelijk te maken.

De wedstrijd begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Elburg. Bij deze nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op sportpark ‘De Zandsteeg’.