Ook de jeugd weer van start

De jeugd gaat ook weer beginnen met de trainingen. Afgelopen zaterdag is de JO19 al begonnen. De rest volgt deze week. Dit seizoen zullen 4 teams samen gaan werken met onze buren van De Veluwse Boys. Deze teams zijn: ST Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO19, JO17, JO15 en JO13. Daarnaast hebben we nog 2 pupillenteams: […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 22 augustus 2021
"

Lees meer

De jeugd gaat ook weer beginnen met de trainingen. Afgelopen zaterdag is de JO19 al begonnen. De rest volgt deze week. Dit seizoen zullen 4 teams samen gaan werken met onze buren van De Veluwse Boys. Deze teams zijn: ST Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO19, JO17, JO15 en JO13. Daarnaast hebben we nog 2 pupillenteams: JO12 en JO9. Verder zijn we blij om te vermelden dat we een groep van zo’n 15 spelertjes hebben in de leeftijd 4 tot 7 jaar. Momenteel wordt geprobeerd om voor het oudste groepje 1 x per maand een toernooitje te spelen met clubs uit de omgeving.  

Nieuwe jeugdleden zijn uiteraard van harte welkom en ook vrijwilligers om het kader van de samenwerkende teams verder in te vullen.

Inmiddels zijn de programma’s van de 1e fase/seizoenshelft te vinden op voetbal.nl. De juniorenteams starten op 4 september met de poulewedstrijden van de bekercompetitie. De competitie start op 25 september. De pupillen starten op 4 september met de 1e fase.

Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) ziet er sinds het seizoen 2020/’21 iets anders uit. Het vier fasen-model is ingevoerd. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar.

De indeling van de eerste fase (klasse niveau) gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In het 4-fasenmodel is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden komen voor deze leeftijdscategorieën te vervallen.