JATE LEERDAM NIEUWE HOOFDTRAINER SEIZOEN 2022-2023

UDDEL – Nadat in november bekend was geworden dat Ferdinand van de Lang het trainerschap niet langer meer kon combineren met de werkzaamheden in zijn sportschool is de club in eerste instantie op zoek gegaan naar directe vervanging. Al snel bleek duidelijk dat dit een moeilijke opgave was en bijna op datzelfde moment is ook […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 31 december 2021
"

Lees meer

UDDEL – Nadat in november bekend was geworden dat Ferdinand van de Lang het trainerschap niet langer meer kon combineren met de werkzaamheden in zijn sportschool is de club in eerste instantie op zoek gegaan naar directe vervanging. Al snel bleek duidelijk dat dit een moeilijke opgave was en bijna op datzelfde moment is ook nog eens de competitie stil komen te liggen vanwege Covid-19.

Daarop is besloten de pijlen te richten op het nieuwe seizoen. Na een intensieve zoektocht is de club erin geslaagd de 41-jarige Vaassenaar Jate Leerdam binnen te halen. Onlangs heeft Jate bij zijn huidige club VEVO uit Veessen aangegeven dat hij daar na 5 seizoenen in goed overleg gaat stoppen.

Toen dit nieuws bij de club ten gehore kwam is ook zijn naam op onze beoogde kandidatenlijst genoteerd. Vervolgens zijn er een aantal fijne gesprekken geweest met verschillende kandidaten. Uiteindelijk is dus de keus, die overigens niet eenvoudig was, maar wel unaniem, op Jate gevallen.

Jate is zijn voetbalcarrière begonnen bij VIOS Vaassen en is daar in 1994 het trainersvak ingestapt en heeft daar vrijwel alle leeftijdscategorieën onder zijn hoede gehad. In de periode van 1997 tot 2016 heeft hij diverse trainersopleidingen gevolgd en is in 2017 met UEFA-B op zak zijn 1e uitdaging als hoofdtrainer aangegaan bij VEVO.

Momenteel is de club druk bezig om een overbruggingsplan te maken, mocht de competitie van dit huidige seizoen nog hervat gaan worden. Of dit nut zal hebben zal moeten blijken. Niets doen is geen optie.