In gesprek met: Eric Vos en Marlou Pul van Prins Bernhard

Van leraar tot logopedist en van voetbaltrainer tot muziekdocent, allemaal werken ze in het dagelijks leven met kinderen. Elke maand vertelt iemand zijn of haar verhaal. Deze maand vertellen Eric Vos en Marlou Pul over wat zij doen voor Sportvereniging Prins Bernhard in Uddel. Eric Vos en Marlou Pul voetballen zelf al jaren, maar vonden […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 1 november 2017
"

Lees meer

Van leraar tot logopedist en van voetbaltrainer tot muziekdocent, allemaal werken ze in het dagelijks leven met kinderen. Elke maand vertelt iemand zijn of haar verhaal. Deze maand vertellen Eric Vos en Marlou Pul over wat zij doen voor Sportvereniging Prins Bernhard in Uddel.

Eric Vos en Marlou Pul voetballen zelf al jaren, maar vonden het daarnaast ook leuk om iets voor de club te kunnen betekenen. Vos geeft training aan de jongens onder de negen jaar (JO9). Pul helpt daarbij en is er voor het team op zaterdag, bij de wedstrijd. Ook zijn ze elk jaar te vinden op het jeugdkamp en is er aan het einde van het seizoen een beker voor een van de jongens, of het meisje uit het team. Ook een barbecue mag daarbij niet ontbreken.

MOTIVEREN Vos is begonnen toen zijn zoon op voetbal ging bij de vereniging. ,,Op dat moment was er geen trainer voor het team, ik wilde het graag doen.” Het is voor de kinderen belangrijk dat er regels zijn tijdens de training. ,,Spelen doe je op het schoolplein en niet op het voetbalveld, er zijn dus zeker wel regels en het is ook belangrijk dat de kinderen weten dat ik de baas ben. Als een van de kinderen niet luistert dan zetten we hem of haar even op de container”, legt Vos uit. Buiten het stellen van regels moet de jeugd ook gemotiveerd blijven. ,,Daarom hebben we een beker ingesteld, vorig seizoen werd de beker uitgereikt aan de speler die het meeste progressie had gemaakt, die jongen ging helemaal uit z’n dak. Hoe we dat dit jaar aan gaan pakken weten we nog niet”, aldus Pul en Vos.

Bij de training leren de kinderen om controle over de bal te krijgen. Bij de wedstrijden gaat het vooral om plezier en ervaring. ,,Het is mooi als ze winnen, maar als dat niet lukt is het ook goed, we worden nooit boos. Soms zie je de leiding van een team de jongens afblaffen, dat vinden wij nergens voor nodig, ze zijn nog jong en moeten het spel nog leren.” De jongens spelen zes tegen zes en hebben om de tien minuten even een time-out of een korte pauze, op het eind zijn er altijd penalty’s. Die tellen niet mee voor de score maar zijn bedoeld om de jongens te leren om de goal te vinden.

SOCIAAL Uitslapen zit er op de zaterdag niet meer in nu Vos en-/of Pul bij elke wedstrijd aanwezig zijn. ,,Er gaat zeker een hoop tijd in zitten, maar dat is ook leuk. Ik ben altijd al gek op kinderen geweest. De jeugd is de toekomst en de kinderen zijn goudeerlijk, we genieten echt van de dingen die ze zeggen. Het is geweldig om te doen.” De kinderen worden van voetbal ook heel sociaal en leren veel van elkaar, ze bouwen met elkaar, maar ook met de trainers echt een band op.

Naast het geven van training zit Vos ook in het bestuur van de vereniging. Daar zorgt hij voor de algemene zaken zoals het regelen van activiteiten om de clubkas te spekken. Ook speelt hij, net als Pul nog wedstrijden. Vos in het vierde en Pul in het damesteam. ,,Ik speel alleen thuiswedstrijden omdat ik het kunstgras bij de andere clubs helemaal niks vind. Het is een dagtaak om zo bezig te zijn voor een club, maar dat is vooral erg gezellig”, aldus Vos.

Bron: Niewsblad de Band

https://nieuwsbladdeband.nl/lokaal/gesprek-met-eric-vos-en-marlou-pul-van-prins-bernhard-uddel-289086