Hoofdtrainer gaat club verlaten

UDDEL – Ferdinand van de Lang gaat Prins Bernhard verlaten. De 35-jarige oefenmeester uit Wapenveld was bezig aan zijn derde seizoen. Begin oktober informeerde de trainer het bestuur dat hij geheel onverwacht de mogelijkheid kreeg om zijn eigen sportschool te kunnen opstarten. Voorheen was hij in het dagelijks leven ook werkzaam als fitnessinstructeur. In goed […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 29 november 2021
"

Lees meer

UDDEL – Ferdinand van de Lang gaat Prins Bernhard verlaten. De 35-jarige oefenmeester uit Wapenveld was bezig aan zijn derde seizoen. Begin oktober informeerde de trainer het bestuur dat hij geheel onverwacht de mogelijkheid kreeg om zijn eigen sportschool te kunnen opstarten. Voorheen was hij in het dagelijks leven ook werkzaam als fitnessinstructeur.

In goed overleg heeft de club hem de ruimte gegeven om zich te focussen op zijn zaak en dat de club tijdelijke vervanging voor hem heeft gezocht. Nu gebleken is dat het opstarten meer tijd met zich meebrengt dan werd verwacht is er voor beide partijen een onwerkbare situatie ontstaan.

In een open en eerlijk gesprek van afgelopen week zijn wij tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om afscheid van elkaar te gaan nemen. Zo kan Ferdinand zijn energie in zijn nieuwe zaak steken en kan hij afstand nemen van zijn verantwoordelijkheid als voetbaltrainer.

De club is inmiddels opzoek gegaan naar directe vervanging. Dit zal niet gemakkelijk zijn vanwege de maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Op dit moment zijn er te veel onzekerheden. Mogen we wel blijven trainen en of voetballen etc.

Namens de club en spelersgroep willen wij Ferdinand alle succes toewensen voor de komende tijd. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet zal er op gepaste wijze afscheid van elkaar genomen gaan worden.

Het bestuur