Een elftal vragen aan… Theo van de Steeg

Kun je jezelf even kort voorstellen? Mijn naam is Theo van de Steeg, 48 jaar, en getrouwd met Willeke. Ik woon al mijn hele leven lang in Uddel. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond Jip door de bossen rond Uddel om wild te spotten. Daarnaast werk ik bij de Bruin Tankbouw […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 1 maart 2021
"

Lees meer

 1. Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Theo van de Steeg, 48 jaar, en getrouwd met Willeke. Ik woon al mijn hele leven lang in Uddel. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond Jip door de bossen rond Uddel om wild te spotten. Daarnaast werk ik bij de Bruin Tankbouw in Uddel.

 1. Wat voor vrijwilligerswerk doe je binnen de club?

Ik ben momenteel elftalleider van het 2E elftal. Daarnaast doe ik ook regelmatig klusjes op lasgebied.

 1. Hoelang ben je al vrijwilliger bij Prins Bernhard?

  Ik denk dat ik al 30 jaar vrijwilliger ben. Ik heb al van alles gedaan zoals bardienst, op de zaterdagmorgen vroeg kalklijnen trekken en leider van de C1, jeugd, en het 5e elftal

 2. Wat maakt vrijwilliger zijn bij Prins Bernhard zo leuk?

Het samenwerken met een mooie groep mensen om de club goed te laten functioneren.

 1. Ben je ook voetballend actief (geweest) bij Prins Bernhard?

Toen ik zeven was ben ik begonnen met voetballen bij Prins Bernhard. Ik heb alle jeugdelftallen doorlopen. Vervolgens heb ik bij alle senioren elftallen gespeeld, waarvan de meeste in het 2e elftal. Vijf jaar geleden ben ik gestopt met voetballen, omdat mijn rechterknie het niet meer aan kan.

 1. Wat is je mooiste herinnering bij de vereniging?

Dat zijn toch wel de twee kampioenschappen met het 2e elftal. Iedere uitwedstrijd naar de achterhoek, achter de groene Mazda van leider Gerrit Klarenbeek aanrijden. Wel netjes achter hem blijven rijden, want ‘samen uit samen thuis’ was het motto. En dan na de wedstrijd met het hele team een biertje drinken. Dan kwamen de bierviltjes boven tafel om de spelsituaties nog eens een keer te bespreken. Dat was een mooie tijd.

 1. Wat is je favoriete voetbalclub en voetballer en waarom?

Mijn favoriete club is Ajax. En mijn favoriete voetballer is Marco van Basten. Hij was de beste nr. 9 allertijden

 1. Wat is het mooiste sportmoment dat je bij is gebleven?

Het mooiste sportmoment is voor mij het EK van ’88, toen Nederland Europees kampioen werd.

 1. Wat vind jij de belangrijkste en mooiste kenmerken van Prins Bernhard als vereniging?

Dat we bij Prins Bernhard samen kunnen lachen, maar ook huilen. En natuurlijk onze mooie clubkleuren oranje-wit.

10. Wat zou je nog kwijtwillen over de club, zowel op voetbalgebied als vrijwilligersgebied?

Dat er niet zo snel nee moet worden gezegd als er gevraagd wordt of je iets voor de club wilt betekenen.

 1. Welke belangrijke vrijwilliger zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

Ome Aart van de Steeg