Een elftal vragen aan… Johny Boeve

Geschreven door Prins Bernhard

Op 24 november 2020
"

Lees meer

 1. Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Johny Boeve, ben 52 jaar, getrouwd en heb 3 dochters.

 1. Wat voor vrijwilligerswerk doe je binnen de club?

Op dit moment ben ik secretaris binnen het hoofdbestuur. Tevens regelmatig assistent-scheidsrechter bij ons 1e elftal.

 1. Hoelang ben je al vrijwilliger bij Prins Bernhard?

Goeie vraag. Weet ik niet precies. Ik ben begonnen als verenigingsscheidsrechter voor de jeugd. Daarna zitting gehad in het jeugdbestuur en verschillende functies gehad bij zowel jeugd- als seniorenelftallen.

 1. Wat maakt vrijwilliger zijn bij Prins Bernhard zo leuk?

Bij de jeugd was/is dat het enthousiasme van de spelertjes. Als je die blije koppies ziet is dat toch mooi.
Als onderdeel van commissies is het leuk iets te organiseren. En dan aan het eind de positieve reacties van de aanwezigen… daar doe je het voor.
Maar niet alles is altijd goed. Ook loopt het als vrijwilliger wel eens niet zo als je wilt.
Dan los je het probleem op want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: iedereen met plezier laten voetballen en naar onze mooie club laten komen.

 1. Ben je ook voetballend actief (geweest) bij Prins Bernhard?

Ja, sinds mijn verhuizing naar Uddel in 1975 gelijk lid geworden van Prins Bernhard. En heb daar alle jeugdteams doorlopen. Bij de senioren begonnen in het 4e elftal(van de 6 teams die we toentertijd nog hadden) van leider Evert Dibbet. Door met veel plezier de trainingen te bezoeken het uiteindelijk geschopt tot PB 1.

 1. Wat is je mooiste herinnering bij de vereniging?

Op voetbalgebied het kampioenschap met de A1-junioren met Peter Bosch. Ik hing er vanuit de A2 een beetje tegenaan maar was mooi om mee te maken. Is ook mijn enige kampioenschap geweest als speler.
Daarnaast vond ik als lid van de jeugdcommissie de Sinterklaasavonden geweldig. Wat hebben we daar een schik gehad.

 1. Wat is je favoriete voetbalclub en voetballer en waarom?

AFC Ajax. Peter Boeve heeft daar gevoetbald en ik ging elke thuiswedstrijd kijken met mijn vader en oom. Als je er dan zo vaak komt blijf je de club volgen.
Favoriete spelers heb ik zo niet. Ben wel gecharmeerd van voetballers die de ‘mouwen’ opstropen als het nodig is (zoals vroeger Jan Wouters) en spelers die hun beperkingen kennen.

 1. Wat is het mooiste sportmoment dat je bij is gebleven?

EK winst oranje 1988. Als ik soms de beelden nog terugzie krijg ik weer kippenvel. Heb ik trouwens met meer sporten dan alleen voetbal. Ook WK, EK overwinningen van hockey, volleybal kunnen me kippenvel bezorgen.

 1. Wat vind je ervan dat er steeds minder vrijwilligers betrokken zijn bij de vereniging?

Dit is een probleem dat niet 1, 2, 3 op is te lossen. Het is heel gemakkelijk altijd te zeggen hoe iets niet moet. Zou liever zien dat personen het probleem dan oppakken.
Wij als bestuur zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de club. Echter ook aan onze beschikbare tijd zit een limiet.
Wat ik op dit moment mis bij de club is gestopte ‘spelende’ leden die zich op een ander vlak beschikbaar stellen. Hier zijn uiteraard uitzonderingen op. Dan is het net of men ‘er klaar’ mee is. Ook zie je ze dan minder.
Er zijn nog zoveel mogelijkheden om wat voor de club te betekenen. Denk aan scheidsrechter (we weten allemaal als voetballers hoe het moet). Goede instap daar is om te beginnen met JO13, JO15. Zijn de spelers beter in toom te houden. Bij de jeugd zou het mooi zijn om bij elk team een jongere en een oudere als begeleiding te hebben. Na verloop van tijd wisselt de ‘oudere’ voor een ‘jongere’ waardoor de continuïteit blijft.

 1. Wat vind jij de belangrijkste kenmerken van Prins Bernhard als vereniging?

Warme club met trouwe leden. Dat zie je met name in deze tijd van COVID-19 waarin veel verenigingen te maken hebben met opzeggingen en wij niet.
Schitterend complex met hartelijk ontvangst.
Fijne vereniging om ook na de wedstrijd even te blijven zitten en na te praten.

 1. Welke vrijwilliger zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

Marlou Pul, trainster van de jongeren onder de 8.