Een elftal vragen aan… Jan de Vries

Een elftal vragen aan…… Jan de Vries We hebben dit jaar door corona geen pupil v/d week. Daarentegen hebben we dit jaar wel iets nieuws. Vrijwilliger van de maand en eerste elftalspeler van de maand. Om de twee weken zal er een interview op de website verschijnen onder het format ‘Een elftal vragen aan…’. Deze […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 23 september 2020
"

Lees meer

Een elftal vragen aan…… Jan de Vries

We hebben dit jaar door corona geen pupil v/d week. Daarentegen hebben we dit jaar wel iets nieuws. Vrijwilliger van de maand en eerste elftalspeler van de maand. Om de twee weken zal er een interview op de website verschijnen onder het format ‘Een elftal vragen aan…’. Deze keer stellen we een elftal vragen aan……. vrijwilliger Jan de Vries.

  1. Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Jan de Vries. , ik ben getrouwd en heb twee dochters. Al bijna 40 jaar ben ik lid van Prins Bernhard. De afgelopen 5 jaar doe ik vrijwilligerswerk in de jaren daarvoor ben ik voetballend actief geweest bij Prins Bernhard

2. Wat voor vrijwilligers werk doe je binnen de club?

Binnen de club zorg ik voor het onderhoud van het terrein. Sproeien, bladblazen noem maar op. Ik zorg ervoor dat alles er een beetje netjes bijligt. Ook houd ik contact met Nijeboer groenbeheer. We doen het onderhoud met meerde personen binnen de club, dit is een leuke en gezellige groep.

3.Hoelang ben je al vrijwilliger bij de club?

Ik ben nu sinds een jaar of 6 vrijwilliger bij de club.

4. Wat maakt Vrijwilliger zijn bij Prins Bernhard zo leuk?

Het bezig zijn voor de andere leden van Prins Bernhard, vroeger voetbalde ik zelf ook en toen deden anderen mensen het op de club, hierdoor konden wij altijd zelf ook voetballen.

5.Ben je ook voetballend actief geweest bij Prins Bernhard?

Vijf jaar geleden ben ik gestopt als voetballer,  daarvoor ben ik ongeveer 40 jaar als voetballer actief geweest  In de jeugd stond ik voorstopper en in de senioren stond ik rechtsback.

6.Wat is je mooiste herinnering bij Prins Bernhard.

De 1ste editie van het 1200 toernooi deden we mee met de muziekvereniging en werden we de 1ste winnaar van het 1200 toernooi.  

7. Wat is je favoriete voetbalclub en voetballer

Bayern München, Lionel Messi en Lewandowski.

8. Wat is je mooiste sportmoment dat je bij is gebleven?

Dat het Nederlandse volleybalteam olympisch kampioen werd in 1996, ze versloegen Italië in een prachtige 5 setter dat was echt prachtig aldus Jan ‘’mot je echt eens kiek’n’’ . En de gouden 1500 meter van Ireen Wust, die ze opdroeg aan haar overleden vriendin Paulien  van Deutekom.

9. Wat vindt je ervan dat er steeds minder vrijwilligers betrokken zijn bij de vereniging?

Dat is opzich wel jammer, maar mensen krijgen steeds meer te doen. vroeger waren dat er veel meer omdat er toen mensen meer tijd over hebben. Maar als je ziet hoeveel vrijwilligers er nu rondlopen hebben we niks te klagen vind ik.

10. Watt vindt jij de belangrijkste kenmerken van Prins Bernhard als vereniging?

De gezelligheid, saamhorigheid en dat ze nog met de eigen mensen voetballen. Het is een echte dorpsclub. 

11.Welke vrijwilliger zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

Henk de Bruin, trainer van de Dames 1

Foto: Jan de Vries