Een elftal vragen aan… Henk van Rees

Geschreven door Prins Bernhard

Op 27 januari 2021
"

Lees meer

 1. Kun je jezelf even kort voorstellen?

  Ik ben Henk van Rees, 55 jaar, getrouwd met Liesbeth wij hebben 2 kinderen Bart en Lotte. Voetbal is een hobby, daarnaast mag ik graag darten of een potje klaverjassen. Ik werk bij de Inclusief Groep als jobcoach, ik begeleid daar mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

 2. Wat voor vrijwilligerswerk doe je binnen de club?

  Samen met Henk de Bruin, Marcel Verhoef en Anton Schouten begeleiden en trainen wij het succesvolle damesteam van Prins Bernhard.

 3. Hoelang ben je al vrijwilliger bij Prins Bernhard?

  Ik denk ongeveer 40 jaar. Al jong begonnen met trainen van toen de E’tjes, in het jeugdbestuur gezeten, keeperstrainer, in de TC (technische commissie) gezeten en leider van verschillende senioren elftallen geweest.  Ook heb ik samen met Marcel Verhoef en Gert Schouten jaren lang jeugdelftallen begeleid. Dat was ontzettend leuk. Wij gingen met het elftal mee, van D naar C naar B en uiteindelijk naar de A. Leuke was ook dat het een team was met meisjes(dames) en jongens(heren).  Het mooie was dat de dames niet onder deden voor de jongens, menig tegenstander werd hierdoor verrast, en ging met een nederlaag naar huis.

 4. Wat maakt vrijwilliger zijn bij Prins Bernhard zo leuk?

  Het is een mooie club, met een goed bestuur dat er hard aan werkt om de club draaiend te houden. Ik vind het leuk om daar mijn steentje aan bij te dragen. En het trainen van de dames is gewoon ontzettend leuk

 5. Ben je ook voetballend actief geweest bij Prins Bernhard?

  Vanaf mijn zesde heb ik gevoetbald of gekeept voor Prins Bernhard. Eerst in alle jeugdelftallen en daarna bij de senioren in alle elftallen die we daarin in hebben. Eerst fanatiek voor 1 en 2(grootste gedeelte) en daarna de lagere elftallen, even fanatiek maar wel minder afgetraind. Op mijn 52ste gestopt, na een belabberde pass van Eric Vos (ha ha) scheurde mijn achillespees af, en heeft mij doen besluiten dat het genoeg was geweest.

 6. Wat is je mooiste herinnering bij de vereniging?

  Zijn toch wel de jaren in het 2de, met als leiders Gerrit Klarenbeek en Gerard Lokhorst. Kampioen geworden en promotiewedstrijden gespeeld. Mooiste wedstrijd uit bij Elspeet een 3-5 overwinning, ik denk dat iedere speler die op dat moment mee deed deze wedstrijd kan herinneren. Klarenbeek die riep waar zijn wissel bleven, maar die zaten al lang achter hem in de dug-out, mooie doelpunten, en ontzettend veel strijd en emotie.

 7. Wat is je favoriete voetbalclub en voetballer en waarom?

  Ajax, mooi voetbal met voorheen een sfeervol stadion “De Meer”, met daar tegenover Meerzicht, eerst een biertje doen en dan de wedstijd kijken. Favoriete voetballer Jari (niet van den Hoek, is natuurlijk ook goed) maar Litmanen, sierlijke voetballer, kon ik zeker van genieten.

 8. Wat is het mooiste sportmoment dat je bij is gebleven?

  Oranje dat het EK won in 1988.

 9. Wat vind jij de belangrijkste en mooiste kenmerken van Prins Bernhard als vereniging?

  Prins Bernhard is een club waar we juichen als het goed gaat, maar ook heerlijk mopperen als het minder gaat. Belangrijkste is dat we niet vergeten dat het allemaal vrijwilligers zijn waar de club op draait, of iemand nu in het bestuur zit, leider is of iemand van de onderhoudsploeg, laten we zuinig op deze vrijwilligers zijn. En nu de boel op slot is door de corona, merk je dat je het mist om op donderdagavond of de zaterdagmiddag even naar het voetbalveld(kantine) te gaan om even lekker te ouwehoeren en een biertje te drinken.

 10. Waar zitten voor jou de verbeterpunten binnen de club? bijv. op vrijwilligersgebied.

  Ik denk dat het soms beter kan in de communicatie. Wie is waar verantwoordelijk voor, maar ook, doe waar je verantwoordelijk voor bent. Als het je taak niet is, geef het dan door aan diegene die er wel voor verantwoordelijk is. Op vrijwilligersgebied, hoop ik dat de leden beseffen hoe belangrijk vrijwilligers zijn en neem het eens in overweging als er vacature is binnen de club.

 11. Welke vrijwilliger zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

  Theo van de Steeg