Een elftal vragen aan… Henk de Bruin

Geschreven door Prins Bernhard

Op 21 oktober 2020
"

Lees meer

 1. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam als uitvoerder in de wegenbouw bij Dostal wegenbouw (onderdeel van Reinten Infra) uit Vorden.

 1. Hoe lang ben je al vrijwilliger?

Ik denk dat ik nu zo’n 20 jaar vrijwilliger ben

 1. Op welke manier ben jij als vrijwilliger betrokken bij Prins Bernhard?

Van jeugdtrainer tot senioren elftalleider en onderhoud van de velden en accommodatie, tot aan wat ik nu met veel plezier doe, trainer van de vrouwen. Tevens ben ik nog enkele jaren lid van de technische jeugdcommissie geweest.

 1. Wat maakt vrijwilliger zijn bij Prins Bernhard zo leuk?

Het omgaan van de jongens en meiden onder elkaar. Het domme gezwets en de ontspannen sfeer. Alles bij mekaar maakt het toch meestal gezellig en leuk.

 1. Ben je ook voetballend actief (geweest) bij Prins Bernhard?

Jazeker. Ik heb alle elftallen doorlopen. Van het eerste tot en met het vierde (en vijfde toen nog). En ik ben al in de jeugd begonnen, op zes jarige leeftijd.

 1. Wat is je mooiste herinnering bij de vereniging?

Het voetballen in de jeugd en dan met name in de B- en in de A- elftallen. We hadden een goeie en leuke lichting met goed voetbal en een goeie jeugdtrainer in die tijd, Peter Bosch.

 1. Wat is je favoriete voetbalclub en voetballer en waarom?

Zoals menigeen weet, ben ik een Feyenoord-supporter en heb ik al jaren een seizoenkaart. Een echte favoriete voetballer heb ik niet. Laten we het zo zeggen dat bijna alle voetballers denken dat ze de beste zijn en zich ook zo gedragen. Dus voetballers die belangrijk zijn voor een elftal en zich niet zozeer op de voorgrond begeven, daar kan ik waardering voor opbrengen. Dus oudspelers zoals Wim Jansen of een Rinus Israël om een paar namen te noemen en iets meer recent ,Andrea Pirlo.

 1. Wat is het mooiste sportmoment dat je bij is gebleven?

Het kampioenschap van Feyenoord in 2017. Een waar volksfeest waar wij bij waren. Dat had ik nooit willen missen.

 1. Wat vind je ervan dat er steeds minder vrijwilligers betrokken zijn bij de vereniging?

Ik vind het wel heel jammer dat oud (spelende)leden wegblijven bij Prins Bernhard. Soms snap ik het ook wel, want de waardering die er is richting de vrijwilligers zou wel iets beter kunnen en moeten.
De saamhorigheid valt steeds meer weg op deze manier.

 1. Wat vind jij de belangrijkste kenmerken van Prins Bernhard als vereniging?

De Oranje-witte kleuren met de typische witte “V” op de voorkant van het prachtige shirt.

 1. Welke vrijwilliger zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

Johny Boeve