Een elftal vragen aan… Arjen Koetsier

Deze week beginnen we met een elftal vragen aan de spelers van Prins Bernhard, onze aanvoerder van het 1ste elftal zal de aftrap geven, maandelijks zal er 1 speler aan het woord komen. Hoelang voetbal je al bij Prins Bernhard? Ik ben lid vanaf juli 1997, toen ik zes was. Ondertussen voetbal ik dus al […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 7 oktober 2020
"

Lees meer

Deze week beginnen we met een elftal vragen aan de spelers van Prins Bernhard, onze aanvoerder van het 1ste elftal zal de aftrap geven, maandelijks zal er 1 speler aan het woord komen.

 1. Hoelang voetbal je al bij Prins Bernhard?

Ik ben lid vanaf juli 1997, toen ik zes was. Ondertussen voetbal ik dus al ruim 23 jaar bij Prins Bernhard. 

 1. Wat is je mooiste herinnering tot nu toe bij Prins Bernhard?

Dat zijn er wel een aantal, waaronder de kampioenschappen in de jeugd en als jeugdtrainer. Maar uiteindelijk is de promotie met het 1e elftal naar de 3e klasse toch wel hét hoogtepunt. Zelf was ik twee jaar geblesseerd geweest en de beslissingswedstrijd was mijn eerste wedstrijd die ik weer mocht spelen. Uiteindelijk leek het erop dat we het niet gingen halen, totdat we in de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorden en daardoor een verlenging afdwongen. In de verlenging wisten we het gelukkig af te maken waardoor we promoveerden en we een mooi feestje hadden na afloop.

 1. Waar kan de supporter jou aan herkennen in een wedstrijd?

Ik denk met name aan mijn verbale aanwezigheid en fanatisme. Voetballend gezien aan mijn passing en opbouw vanuit de achterhoede.   

 1. Welke trainer(s) die je gehad hebt, is/zijn je het meest bij gebleven en waarom?

Dan kijk ik vooral naar de trainers in de jeugd die iets bijzonders hadden wat me is bij gebleven. Marnix Bronkhorst, Aart Bronkhorst en de combinatie Henk de Bruin / Andries Bronkhorst. 

Marnix Bronkhorst was onze trainer in de D1. Zelf zo mega fanatiek dat hij zelfs uit-tenues regelde voor ons wat wij op die leeftijd natuurlijk geweldig vonden. We hadden gewoon plezier, hadden een goed team en zijn fanatisme zorgde ervoor dat we elke wedstrijd persé wilden winnen. Misschien niet de beste trainer maar wel een trainer waarvoor je extra je best deed en degene met wie we het kampioenschap behaalde in dat jaar. 

Aart Bronkhorst was onze trainer in de C, een trainer van de iets meer gedisciplineerde aanpak waar ik zelf wel van hou. Duidelijk en eerlijk. Maar ook een trainer die goede trainingen kon geven waar altijd een doel achter zat. 

Henk de Bruin en Andries Bronkhorst waren onze trainer(s) en leider(s) in de A1. Fanatisme op de trainingen, langs de lijn en richting de spelers. Druk zetten vooruit, tegenstanders geen kans geven, inzet en lekker voetballen. Dit zorgde er, samen met het plezier en schik dat we onderling hadden, voor dat we dat jaar 2e werden achter DVS A2 in de 2e klasse. Dat we hier, met die jongens van dat team destijds, nog steeds zo nu en dan over praten zegt genoeg.

 1. Wat is je favoriete voetbalclub?

Ajax

 1. Wie is je favoriete speler?

Ik heb niet echt één favoriete speler. Maar spelers als Xavi, Pirlo en Thiago Silva zijn wel spelers waar ik graag naar keek omdat ze op posities stonden waar ik ook in het veld sta. 

 1. Waar zie jij jezelf over 5 jaar op voetbalgebied?

Ik denk dat er kleine kans is dat ik nog in het 1e elftal voetbal over vijf jaar. Dus ik zal waarschijnlijk in een lager elftal spelen. Daarnaast wil ik in die vijf jaar een trainerscursus gaan volgen en ben ik waarschijnlijk actief als (jeugd)trainer. 

 1. Wat voor werk doe je in je dagelijkse leven?

In het dagelijks leven werk ik als kwaliteitsmedewerker bij Jonker & Schut in Barneveld

 1. Heb je nog hobby’s naast het voetballen?

Ja, meerdere hobby’s. Ongeveer één keer in de drie weken volleybal ik met een vast team mee in de recreantencompetitie van de NeVoBo. Daarnaast loop of mountainbike ik graag een stukje in mijn vrije tijd en drink ik ook graag een biertje met vrienden.

 1. Wat gaat het seizoen jullie team brengen en hoe verloopt het tot nu toe?

Er zijn een aantal teams kwalitatief beter, waardoor het vooraf inzetten op een kampioenschap niet realistisch is. Ik hoop dat we mee kunnen doen aan de bovenkant van de middenmoot net achter de teams die strijden om de titel. Ten opzichte van vorig seizoen zijn we vooral voorin wel sterker geworden, waardoor we makkelijker scoren en uit het niets een doelpunt kunnen maken. 

De competitie is natuurlijk pas net begonnen, maar we zijn goed gestart. Na het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen kampioenskandidaat Fortissimo, hebben we nu zeven punten uit drie wedstrijden. De komende weken staan er nog een aantal lastige wedstrijden op het programma, met teams die boven mee zullen gaan draaien dus we zullen hetzelfde op moeten brengen qua strijd als tegen Fortissimo om ook deze wedstrijden een goed resultaat te kunnen behalen. De sfeer in de groep is goed en we willen er gewoon een leuk seizoen van maken met goede resultaten. 

 1. Welke speler zou jij de volgende keer graag aan het woord zien?

Gerrit Vermeer van het 3e elftal