Binnenkort gaat er weer een cursus Verenigingsscheidsrechter van start bij de SAO Apeldoorn. Het aantal benodigde deelnemers is inmiddels bereikt en we gaan nu samen met de docent van de KNVB de data inplannen. De data zullen we dan ook z.s.m. communiceren. De cursus zal bestaan uit 4 cursusavonden (3 theorie, 1 praktijk) die gegeven worden op een maandag, dinsdag of woensdag. Voor de cursus zijn op dit moment nog 5 vrije plekken beschikbaar. Zijn er bij uw vereniging nog meer scheidsrechters die deze cursus graag willen volgen?
Geef hen dan snel op via https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=14168965
Je bent 14 jaar of ouder en het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club.
De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.
Onderwerpen
Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:
- Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
- Het toepassen van de spelregels;
- Uitvoeren van praktijkoefeningen;
- Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
- De 11 competenties;
- Positie kiezen en volgen;
- Spelhervattingen en disciplinaire straffen.
Vorm
Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op de accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.
Opleidingsinvestering
Opleidingsdeel
- Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
- Zelfstudie en opdrachten: 8 uur