COMPETITE-INDELINGEN CATEGORIE A SEIZOEN 2021/’22 BEKEND

Geschreven door Prins Bernhard

Op 11 juli 2021
"

Lees meer

Vrijdag 9 juli zijn de indelingen voor de categorie A voor het seizoen 2021/’22 gepubliceerd. Vanaf dit moment zijn de indelingen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app. We kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarvan we hopen dat het op een normale manier kan verlopen zonder beperkingen vanwege corona. De realiteit is helaas dat corona nog niet achter ons ligt. We bereiden ons dan ook voor op verschillende scenario’s, zodat we gedurende het seizoen snel kunnen schakelen mocht de situatie daarom vragen. Kortom; we kijken met veel plezier en met een optimistische, maar ook realistische blik uit naar het seizoen 2021/’22.

Sportieve wensen en geografische indeling
Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden. Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat helaas niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen.

Belangrijke data start beker en competitie
De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op zaterdag 28 augustus 2021. Het seizoen 2021/’22 start voor de landelijke jeugdcompetities op 28/29 augustus met de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De overige districtscompetities starten een week erna met de bekerpoule, op 4/5 september. De reguliere competitie begint voor de landelijke jeugd op 4/5 september en voor de overige districtscompetities op 25/26 september. Voor de bekendmaking van de indelingen en nummeringen van categorie B verwijzen we naar de belangrijke data start seizoen 2021/’22.

Indeling 4e klasse C
Prins Bernhard is ingedeeld in de 4e klasse C en ziet er anders uit dan afgelopen seizoen. De Paasberg is ingedeeld richting Arnhem en Nijmegen, Fortissimo en Wodanseck en v Ede/Victoria zijn richting Betuwe ingedeeld. Daarvoor teruggekomen zijn WZC Wapenveld, EZC ’84, VEVO, SEH en Heerde. Laatstgenoemde zegt het zondagvoetbal vaarwel en gaan over naar de zaterdag.

Deze klasse bestaat uit de volgende 13 clubs: Achterveld, Barneveld, EFC ’58, EZC ’84, Harskamp, Heerde, Prins Bernhard, SDS ’55, SEH, VEVO, Veluwse Boys, Vierhouten ‘82, WZC Wapenveld

Bron: KNVB/Voetbal.nl