Ben jij al vrijwilliger bij Prins Bernhard?

De basis van een goed functionerende voetbalvereniging wordt gevormd door de vrijwilligers binnen een vereniging. Probleem is vaak dat er een tekort aan vrijwilligers is, veelal zijn het dezelfde mensen die al het werk doen en zo dus vaak overbelast worden. Met als gevolg dat het op een moment teveel wordt en ze dan opeens […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 8 oktober 2017
"

Lees meer

De basis van een goed functionerende voetbalvereniging wordt gevormd door de vrijwilligers binnen een vereniging.
Probleem is vaak dat er een tekort aan vrijwilligers is, veelal zijn het dezelfde mensen die al het werk doen en zo dus vaak overbelast worden. Met als gevolg dat het op een moment teveel wordt en ze dan opeens met alles stoppen. Dan zijn er dus alleen maar verliezers en daar schiet niemand iets mee op.

Gelukkig hebben we bij s.v. Prins Bernhard veel vrijwilligers waar wij als club super trots op mogen zijn, maar helaas komt ook bij ons  het werk vaak terecht bij dezelfde mensen die altijd al klaar staan voor de club.

Omdat het voor een ieder lang niet altijd even duidelijk is wat er aan vrijwilligerswerk gedaan kan worden beschrijven we hieronder hoe de organisatie momenteel opgebouwd is

website

 

 

De voorzitter vormt samen de secretaris en de penningmeester het dagelijks bestuur (DB). Het DB is verantwoordelijk voor het managen van de vereniging.

Het DB vormt samen met de voorzitters van de jeugdcommissie, sponsorcommissie, technische commissie en wedstrijdzaken het bestuur. Het bestuur vergadert 1 maal in de 3 weken.

Daarnaast zijn er een aantal commissies opgesteld die iedere zijn eigen taak heeft. Bij s.v. Prins Bernhard zijn de volgende commissies werkzaam:

website2

 

De verschillende commissies verrichten ieder hun werkzaamheden zelfstandig en koppelen dit een aantal keer per jaar terug aan het bestuur. Op deze manier kan het bestuur zich vooral bezighouden met het managen van de club en ziet het daarnaast toe op de verschillende commissies.

Zoals het schema hierboven aangeeft is de invulling van de verschillende commissies en bestuursfuncties nog niet optimaal. Dit betekent dat alle taken van de commissies die momenteel niet ingevuld zijn, door het bestuur opgepakt worden.
Het bestuur is hierdoor momenteel overbelast, waarschijnlijk merk je hier momenteel nog niet zo heel veel van maar er is wel dringend hulp nodig.  Anders kan het zo maar eens gebeuren dat de kantine eerder dicht moet of dat er geen wedstrijd gespeeld kan worden omdat er geen scheidsrechter is.

Vandaar dat we dringend op zoek zijn naar mensen die zich  willen inzetten voor de club.
De volgende functies willen we graag ingevuld zien.

Bestuur:
– Voorzitter

Commissies:
– Activiteitencommissie
– Kantinecommissie

Daarnaast kan er bij elke andere commissie wel versterking gebruikt worden.
Kortom er is altijd wel iets waarbij we  jou hulp kunnen gebruiken.

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger??
Meldt je dan nu aan bij één van onze bestuursleden en we gaan op zoek naar een passende invulling.

 

Het Bestuur