AANGEPAST WISSELBELEID SEIZOEN 2021/’22

In het seizoen 2021/’22 is het in zowel het betaald voetbal als in de senioren en de oudste jeugdcategorieën in categorie A van het amateurvoetbal toegestaan om vijf wissels door te voeren. Vanwege de vele onzekerheden met betrekking tot het coronavirus en om de spelers te ontlasten is ervoor gekozen om komend seizoen vijf wissels […]

Geschreven door Prins Bernhard

Op 20 augustus 2021
"

Lees meer

In het seizoen 2021/’22 is het in zowel het betaald voetbal als in de senioren en de oudste jeugdcategorieën in categorie A van het amateurvoetbal toegestaan om vijf wissels door te voeren. Vanwege de vele onzekerheden met betrekking tot het coronavirus en om de spelers te ontlasten is ervoor gekozen om komend seizoen vijf wissels aan te houden. Daarnaast is voor het jeugd amateurvoetbal een aantal verbeteringen doorgevoerd.

De regels over het wisselen van spelers tijdens de reguliere competitie in 
categorie A (1e elftal) zijn als volgt:

  • Standaardvoetbal (amateurvoetbal): 5 wisselspelers.
  • Reservevoetbal, Hoofdklasse tot en met reserve 3e klasse: 5 wisselspelers.
  • Vrouwenvoetbal, Eredivisie t/m 3e klasse: 5 wisselspelers.

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt, geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen. Naast het genoemde aantal wisselmomenten mag ook in de rust worden gewisseld, zonder dat dit ten koste gaat van de wisselmomenten. Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen. 

Voor de gehele categorie B (overige teams) geldt dat er tijdens de reguliere competitie onbeperkt gewisseld kan worden in wedstrijden, met een maximum van 7 wisselspelers.

BEKERVOETBAL
Bij wedstrijden met een verlenging geldt voor alle wedstrijden dat er een extra wisselspeler/wisselmoment is.

Bron: KNVB